Rólunk

Eredetileg semmilyen családi kötődésem nem volt a szőlőtermesztéshez. Férjem által kerültem kapcsolatba a szakmával, ami kis idő után teljesen magával ragadott. 2005-ben családot alapítottunk. Azóta 3 kislányunk mellett igyekszem minél jobban elmélyülni a borászatban.
2008-ban a villányi Teleki Zsigmond Szakiskolában  borász technikus végzettséget szereztem, majd elvégeztem a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolát, ahol 2016-ban szőlész-borász mérnökként diplomát szereztem.  2018-ban borbíráló tanfolyamon is részt vettem, ahol megerősítést kaptam az eddigi ismereteim mellé.
A munkám egyszerre a hobbim is, így a lehetőségeimhez mérten és az imádott anya szerepem mellett igyekszem képezni magam és minél több új és régi technológiát megismerni.

Gertnerné Magyar Júlia
Szőlész és borász

Pályakezdő korom óta foglalkozom önállóan szőlőtermesztéssel. Borász végzettséggel, növényvédelmi szakvizsgával, valamint több mint 20 éves szőlőben eltöltött gyakorlattal rendelkezem. A régió elismert szőlésze és borásza vagyok, valamint a Tenkes Hegyközség választmányi tagja.
Családom az 1970-es évek óta foglalkozott szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. 2000-ben szüleimmel és nővéremmel céget alapítottunk, melynek ügyvezetője én magam lettem. A gyakorlati tudásom mellé 2001-ben elvégeztem a borász-, illetve növényvédő technikus képzést. Az elmúlt 16 évben a területeink méretét sikerült megháromszorozni, így pincészetünk ma 35 hektáros szőlőterülettel rendelkezik.
Nagy hangsúlyt fektetek a szőlők egészségi állapotának fenntartására és küldetésemnek tekintem, hogy a szőlőhegy rendezett állapotban legyen. A dűlők, a jó fajtaválasztás és a szőlők megfelelő kondícióban tartása miatt a növényvédőszer használatát a minimum szinten tudom tartani. Borászati technológiámra jellemző vörösbor esetében a fakádas, fehérboroknál pedig a reduktív erjesztés. Különleges borászati eljárásokat nem alkalmazok, borainkban a szőlő adta lehetőségeket fontosabbnak tartom az uniformizált ízhatásoknál.

Gertner Árpád
Szőlész és borász